Föreställningar

Här hittar du info om våra föreställningar.

Nuvarande föreställningar

Föreställningen "Vårt behov av tröst är omättligt..." av Stig Dagerman har premiär på Kulturnatten i Uppsala (9:e september 2023) på Sprakateatern. Pjäsen är ett samarbete med Daniel Östersjö, Projekt Växelspel/Region Uppsala, Teater Aros och Studiefrämjandet Uppsalaregionen.

Om föreställningen:
Föreställningen riktar sig till människor över 15 år och behandlar temat mental ohälsa. Genom Stig Dagermans poetiska språk möter vi en inre kamp som på scenen gestaltas av två skådespelare och en musiker som har tonsatt delar av texten. Vi blandar humor och allvar, besöker de mörkaste rummen och de absurdaste situationerna. Föreställningen har en medmänsklig blick, som förenar oss och ger hopp i mörkret.  

Regissör: Manne Hedén
Skådespelare: Elin Hilläng och Suvi Turunen
Musiker och kompositör: Daniel Östersjö

Varför projektet är viktigt:
Mental ohälsa är ett stort problem i vårt moderna samhälle. Med projektet vill vi få människor att känna sig sedda, hörda, förenade och känna hopp. 

Datum
Föreställningen spelas på Sprakateatern (Salagatan 24, Uppsala) ht. 2023: 9/9, 24/9, 22/10, 19/11 och 10/12. Alla datum spelas den kl. 14.00.

Biljetter köps här.

Vill du boka oss för turné?
Vi planerar också att ta föreställningen på turné ht. 2023/vt. 2024. Du som är arrangör kan köpa in oss för 10 000 kr exkl. moms och får då behålla alla ev. biljettintäkter själv!
Låter det intressant?
Hör av dig: info@teaterelin.com

Tidigare föreställningar

"Sofi" (skriven och regisserad av Elin Hjert) var vår första föreställning. Den spelades 9-11 september 2022 på Sprakateatern i Uppsala. Pjäsen var ett samarbete med Uppsala Kvinnojour och Teater Aros och behandlade ämnet våld inom kvinnors samkönade relationer.

Om pjäsen:

"När Emma träffar den karismatiska Sofi faller hon handlöst. De inleder ett passionerat kärleksförhållande - men under ytan döljer sig stora problem.

Pjäsen ger en röst åt den som blir utsatt för våld i en samkönad relation."

Representanter från Uppsala Kvinnojour fanns på plats under fredagen och lördagen för att svara på frågor, samt informera om deras arbete med kvinnor som fallit offer för våld inom både samkönade och icke-samkönade relationer och ge bort exemplar av boken "Om hon varit man" som bygger på intervjuer de har gjort med kvinnor de har mött i sin verksamhet som blivit utsatta för våld av en kvinnlig partner. Boken går också att läsa gratis som e-bok.

På söndagen fick vi besök av styrelsen för föreningen Kreativa Feminister, vilka också har stöttat och hjälpt oss med marknadsföring av pjäsen i deras kanaler.

Tack till Per Edlund som ställde upp som ljud- och ljustekniker. Utan dig hade föreställningen inte varit densamma!

Kommande föreställningar

När vi repar in en kommande föreställning dyker den upp här.